Pozdravljeni na spletni strani Kamagotov

MK Kamagot Radenci


view:  full / summary

Pa jih imamo

Posted by Nus on November 4, 2018 at 4:30 PM Comments comments (0)

Že pred finalom v Valenciji so padle vse odločitve o prvakih v vseh kategorijah moto prvenstev.


Moto GP: Marc Marquez (Repsol honda)Moto 2: Francesco (Pecco) Bagnaia (Sky VR46)Moto 3: Jorge Martin (Honda Gresini racing)


World SBK: Jonathan Rea (Kawasaki) - četrtič zapored!


RIDE LIKE A GIRL

Posted by Nus on October 7, 2018 at 9:10 AM Comments comments (0)

Prvič v 134-letni zgodovini moto športa se je zgodilo, da je ženska osvojila končno skupno zmago v kakšni kategoriji moto prvenstva. To je uspelo Španki Ani Carrasco na kawasakiju v prvenstvu super bike (WSBK) v kategoriji super 300 (WorldSSP300). Čestitke!
Rok v vodi, ostali Kamagoti mokri zunaj in znotraj

Posted by Nus on June 14, 2018 at 7:35 AM Comments comments (0)

Rok je na otoku Pagu in malo trenira - ne grata mu vedno ostati na suhem - splača se pogledati do konca videa.

Ostali Kamagoti pa smo bili na Dugem otoku in trenirali druge stvari - klikni tukaj.


Slovenija classic TT 2018

Posted by MK Kamagot on May 21, 2018 at 6:30 PM Comments comments (0)

V nedeljo, 20.5.2018, je v Središču ob Dravi potekala prireditev 3. Slovenija classic TT, ki je z dirkami klasičnih dikalnih motociklov v večih kategorijah in z bogatim spremljevalnim programom v majhno mestece ob slovensko-hrvaški meji pritegnila veliko število gledalcev od blizu in daleč.


Nekaj utrinkov z letošnje in s prve prireditve si lahko ogledate s klikom na spodnjo sliko.Poblazneli Marquez do 18. mesta

Posted by MK Kamagot on April 8, 2018 at 6:30 PM Comments comments (0)

Na dirki moto GP v Argentini smo ob asistiranju Španske DORNE videli farso od tekmovanja z Marcom Marquezom v glavni vlogi. Prekršil je vsa mogoča pravila, kosil tekmece (A. Espargaroja, Morbidellija, Rossija...) po progi in namesto diskvalifikacije (za več dirk) dobil le "ride through" za napačno smer vožnje (!!!) in 30 sek. pribitka (!) za nevarno vožnjo!!! Na koncu je zasedel 18. mesto.


Morda mu bo DORNA na naslednji dirki dala še brzostrelko v roke, da bo z njo obračunal s sotekmovalci in se bo lahko sam vozil po progi v obe smeri.


Otvoritev sezone za prste polizat

Posted by Nus on March 19, 2018 at 12:45 AM Comments comments (0)

Dirka v Losailu (Qatar) je za začetek sezone 2018 postregla s pravo poslastico. Dobra reklama za spremljanje letošnjih borb v vseh kategorijah motociklističnega prvenstva. Zaslužena zmaga Dovija, dobra borba Marqueza, Doktor pa se itak nikoli ne preda.


Brutalen padec Tima Gajserja v Mantovi

Posted by MK Kamagot on February 18, 2018 at 9:25 PM Comments comments (0)

Tim Gajser, svetovni prvak v kraljevskem motokrosističnem razredu MXGP v sezoni 2016, je na dirki italijanskega prvenstva v Mantovi grdo padel in po padcu nezavesten obležal na progi. 21-letni Tim si je dvakrat zlomil čeljust in je bil že operiran.

Kot poročajo tuji in slovenski spletni mediji, je pri enem od skokov grdo padel z velike višine in še z glavo trčil v krmilo svojega motorja, na progi za skoraj pol minute obležal v nezavesti, odnesti so ga morali na nosilih in takoj zdravniško oskrbeti. Imel je srečo v nesreči, da si ni poškodoval vratu.

Padec je prišel ob nepravem času, saj se sezona svetovnega prvenstva MXGP začne 4. marca v Argentini.


You need Adobe Flash Player to view this content.


Letos dirke super bike (SBK) spet v Brnu

Posted by Nus on January 26, 2018 at 3:40 PM Comments comments (0)

Dobra novica - po nekaj letih se SBK dirke spet vračajo na Masarykov okruh v bližini Brna (Češka). Letos bodo dirke vseh kategorij potekale od 8. do 10. junija. Karte so že na voljo.


Info o vstopnicah tukaj (klik)


Tak' smo se 'meli na silvestrovo

Posted by Nus on January 2, 2018 at 8:50 AM Comments comments (0)

14. silvestrska vožnja Kamagotov s hrabrimi prijatelji(cami) je za nami. Kuhali smo se na vročini od 9°C - 13°C, kar se v 14. letih še ni zgodilo (doslej je bil rekord 8°C v plus in minus). Klobase smo jedli mrzle, namesto kuhanega vina pa je bolj pasalo pivo. Pri Štrki in v Drvarnici smo sedeli zunaj, na tržnici (ob drsališču) v Soboti pri Bagoroši pa itak.


Če vas zanima, kako je bilo na poti, kliknite na spodnjo sliko ali tukaj (klik). Na koncu albuma je še filmček prvih 15 km od Radenc do Križevec.


Happy, feliz, felice, bonne, gutes...

Posted by Nus on January 1, 2018 at 10:55 AM Comments comments (0)


14. silvestrska voznja Kamagotov s hrabrimi prijatelji(cami)

Posted by Nus on December 14, 2017 at 3:25 PM Comments comments (0)

Ho-ho-ho, motoristke in motoristi!


Čas leti hitreje kot naši motorji in le še nekaj dni nas loči od nedelje, 31.12.2017, ko bomo že štirinajstič zaključili sezono s tradicionalno silvestrsko vožnjo, zagotovo zadnjo v letu 2017.


Zbirališče udeležencev bo v bistroju Partis (pri pošti) v Radencih od 11.11 ure naprej, kjer se bomo okrepčali s kuhanim vinom in domačimi klobasami, na 100-kilometrsko pot po štirih UE Pomurja (Radenci (GR), Ljutomer, Lendava in MS) pa bomo štartali točno ob 12.00 uri, ko bodo prebivalci otočja Kiribati kot prvi zemljani stopili v leto 2018. Predviden čas vrnitve v Radence je okrog 16.00 ure, prispevek po udeležencu pa znaša 5.-€ in je namenjen za plačilo stroškov na postojankah (predvidoma v Ljutomeru in Lendavi, morda tudi v MS).


Vabimo vas, da se nam pridružite.


Se vidimo

Kamagoti


Kako je bilo lani pri 1°C - 4°C nad ničlo, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

klikni tukaj in uživaj!

Več info o lanski vožnji tukaj (klik).


p.s.

Današnja vremenska prognoza za silvestrovo v Radencih napoveduje... boljše, da ne povem, ker se itak vsako leto zlažejo. Upam, da kljub temu junakov ne bo zmanjkalo.


Dva znana, eden pa skoraj

Posted by Nus on October 29, 2017 at 8:20 AM Comments comments (0)

Prvenstvo se bliža koncu. Ostala je samo še dirka v Valenciji. Moto3 je dobil prvaka že v Avstraliji prejšnji teden, Moto2 pa danes. Čaka nas samo še dvoboj Marca in Dovija na zadnji dirki v Španiji, vendar bi se moral zgoditi čudež, da bi Dovi nadoknadil 21 točk zaostanka... Pustimo se presenetiti.


Svetovni prvak Moto3: Joan Mir, Honda / Leopard racing (ni v sorodu z našim Mirom)


Svetovni prvak Moto2: Franco Morbidelli, Kalex / Marc VDS (član Rossijeve akademije)


MK Kamagot - finale sezone 2017

Posted by Nus on October 8, 2017 at 1:20 PM Comments comments (0)

Tako smo (sva) uradno zaključili letošnjo sezono. Manjka samo še silvestrska vožnja.

Za ogled albuma klikni na spodnjo fotko!


Zgodovinska zmaga

Posted by Nus on September 18, 2017 at 5:00 AM Comments comments (0)

20-letna Španka Ana Carrasco je prva ženska v zgodovini moto športa, ki je nažgala vse moške tekmece in zmagala na kakšni tekmi svetovne serije, tokrat v kategoriji supersport 300 (Portimao, Portugalska).

Video (klik)Carji Carigrada (evropski prvaki)

Posted by Nus on September 17, 2017 at 5:40 PM Comments comments (0)

Hvala Gogi (Dragić), Luka (Dončić), Tonček (Randolph), Gapi (Vidmar), Edo (Murić), Aleksej (Nikolić), Klemen (Prepelič), Jaka (Blažič), Vlatko (Čančar), Žiga (Dimec), Saša (Zagorac), Matic (Rebec) in seveda Igor (Kokoškov)!


115. zmaga

Posted by Nus on June 25, 2017 at 7:50 AM Comments comments (0)

Na legendarni stezi zmagala živa legenda - legendarna 115. zmaga (10. v Aasnu) s 63 tisočink sekunde prednosti pred Petruxom (3. MM93) - Valentino, poklon!

Po osmih dirkah ostaja prvenstvo napeto kot štrumfpantl.
Zbogom, Kentucky Kid

Posted by Nus on May 22, 2017 at 3:15 PM Comments comments (0)

Nicholas "Nicky" Patrick Hayden - 30. julij 1981 – 22. maj 2017 - svetovni prvak Moto GP 2006 (honda repsol team)Tragédie du Le Mans

Posted by Nus on May 21, 2017 at 5:15 PM Comments comments (0)

Pa ravno pred panojem glavnega sponzorja... Tudi meni je šlo na jok!
FUJ, DORNA!!!

Posted by Nus on April 23, 2017 at 3:45 PM Comments comments (0)

VN Amerik, Austin (TX) 2017


Valeta ne more uničiti niti DORNA z nepravičnimi kaznimi! Nič kriv se je komaj rešil po dotiku z nespametnim Zarkojem, kazen pa so dali Rossiju, a tudi to ni pomagalo, da ne bi le-ta po tretji dirki prvenstva prevzel vodstva na lestvici. Kavbojski klobuk dol.


Še enkrat: FUJ, DORNA!!!
Tim raztura

Posted by Nus on April 3, 2017 at 8:30 AM Comments comments (0)

Tim Gajser je na 4. dirki MXGP (León, Mehika) spet zmagal v obeh vožnjah in ima že z 20 točk naskoka pred drugouvrščenim.


Za rezultate klikni na sliko!
Rss_feed